• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Lampe Group

Lampe Technical Textiles introduceert de “Phoenix” filterzak

donderdag, 19 april 2018

Large_lampe_technical_textiles_introduceert_de_phoenix_filterzak

SNEEK - Een minimum aan risico voor de voedingsmiddelenindustrie en farmacie.

Recente terugroepacties van voedingsmiddelenfabrikanten tonen aan wat de gevolgen kunnen zijn als vreemde deeltjes in het product terecht komen. 

Lampe Technical Textiles heeft voor haar filters uit naaldvilt een uitvoering specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie ontwikkeld met minimale kans op het loslaten van vezeldeeltjes. Uiteraard dienen de toegepaste filtermaterialen te voldoen aan de richtlijnen voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie volgens EU1935/2004 en de hierop aansluitende EU10/2011. De materialen van Lampe voldoen aan deze eisen. 

Omdat filterzakken van textiel zijn gemaakt en geconfectioneerd worden bestaat er echter nog steeds het risico dat vezels of garen losraken en het product vervuilen. Om dát risico aanzienlijk te verkleinen is het van belang dat alle snijkanten van het textiel naar binnen zijn gewerkt. Lampe Technical Textiles heeft een speciale constructiemethode uitgewerkt welke maximale veiligheid biedt. 

Bij deze methode, door Lampe aangeduid met de werknaam “Phoenix” wordt het uiteinde van de filterslang en de bodem van de rand op doordachte en efficiënte wijze naar binnen gewerkt. Deze methode en het versmelten van de lengtenaad verkleint de kans op het loslaten van vezels aanzienlijk. Hiermee is de gangbare methode; het binnenste buiten keren van de filterzak, overbodig geworden. Dat heeft ook als groot risico dat de oppervlaktebehandeling van het filtermedium beschadigd wordt en kan leiden tot voortijdige lekkages en inefficiency van de filterinstallatie.