• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Bizerba Nederland B.V.

Bizerba introduceert de nieuwe productportfolio voor explosiegevaarlijk bereik

woensdag, 18 juli 2018

Large_bizerba_introduceert_de_nieuwe_productportfolio_voor_explosiegevaarlijk_bereik

ENSCHEDE - Bizerba presenteert de iS25-Ex en iS30-Ex weegterminals als twee nieuwe oplossingen voor gevaarlijke omgevingen. Daarnaast is de bestaande iS50-Ex opnieuw ontworpen en uitgerust met volledig nieuwe hardware. Bizerba voltooit zo zijn uitgebreide oplossingenportfolio voor gevaarlijke gebieden, die bestaat uit weegterminals en een brede selectie verschillende laadreceptoren. 


Van handmatig wegen tot vullen, inspecteren, inbedrijfstelling en documentatie: zeer betrouwbaar zijn de weegterminals voor gevaarlijke omgevingen en de verscheidenheid aan laadreceptoren uit het iL-assortiment van Bizerba specifiek ontworpen voor gevaarlijke omgevingen. Variërend van oplossingen voor eenvoudige weeg- en inspectietoepassingen tot volledig programmeerbare industriële weegterminals met veel aangesloten laadreceptoren, voldoen de oplossingen van Bizerba aan de meest uiteenlopende vereisten, met optimale functionaliteit zelfs in de zwaarste productieomgevingen. Ze voldoen aan de hoogste hygiëne- en veiligheidsnormen en bieden ook optimale precisie en slijtvastheid op lange termijn. 

Rechtlijnige, veilige afhandeling 

De iS25-Ex-weegterminal is compact en betrouwbaar en biedt volledige functionaliteit, zelfs in Ex-zone 1/21. Het apparaat levert nauwkeurige resultaten, zelfs in tijdkritische applicaties. Geïntegreerde applicaties maken bovendien effectieve weeg-, tel- en inspectieprocessen mogelijk. Componenten, waaronder optische tolerantie-inspectie met verkeerslichtfunctionaliteit, zorgen voor snelle gegevensoverdracht, efficiënte verwerking en soepele processen, met rode, gele en groene LED's die het weegresultaat op een snelle en eenduidige manier weergeven aan operators. Tarragewichten kunnen eenvoudig worden ingevoerd met behulp van het numerieke toetsenbord en weeggegevens kunnen via geschikte interfaces worden doorgestuurd naar systemen op hoog niveau. Daarnaast biedt de iS25-Ex een Wi-Fi-service-interface en vier in- en uitgangen elk. Optioneel kunnen Profibus DP IS of TTY-interfaces of een analoge uitgang worden opgenomen. 

Specifiek ontworpen voor eenvoudige weegtoepassingen in explosiegevaarlijke gebieden, voldoet de iS25-Ex-weegterminal aan alle vereisten van de ATEX- en IECEx-richtlijnen voor Ex-zone 1/21. 

Flexibiliteit toegevoegd in gevaarlijke omgevingen

De iS30-Ex biedt individuele montageopties en is een flexibele oplossing voor toepassingen in explosiegevaarlijke omgevingen. De iS30-Ex kan op muren, tafels, bedieningspanelen of VESA 100-bevestigingen worden gemonteerd. Een verscheidenheid aan interfaces en softwareprogramma's zorgen voor foutloze resultaten en end-to-end transparantie in de hele supply chain. Snel wegen en veilige gegevensoverdracht worden verstrekt, zelfs als twee laadreceptoren zijn aangesloten. Gebruikers kunnen voortdurend alle relevante informatie bekijken met behulp van het gebruiksvriendelijke volledig grafische display met LED-achtergrondverlichting. De weegterminal combineert dus een uitstekende ergonomie en optimaal bedieningsgemak. Intuïtieve bediening wordt verzekerd door grote toetsen met een mechanisch drukpunt en akoestische terugkoppeling. Het alfanumerieke toetsenbord kan worden gebruikt voor gegevensinvoer- en selectietaken, zelfs met handschoenen. Bovendien kunnen procesgegevens worden ingevoerd via vier individueel programmeerbare functietoetsen en vier extra applicatiesleutels. Het prestatiespectrum van de industrieel ontworpen, robuuste weegterminal wordt aangevuld met optionele toepassingen voor statistiek, distributie van één component of registratiedatabases. 

De iS30-Ex (figuur toont versie met standaard) biedt een brede selectie aan interfaces en softwareprogramma's en verzekert efficiënte procesruns met een consistent hoge productkwaliteit. 

Gebruikersflexibiliteit 

Met behulp van de geïntegreerde soft PLC kan de iS50-Ex perfect worden afgestemd op de individuele behoeften van de klant, zelfs in Ex-zone 1/21. Dankzij Codesys en Development Kit is de weegterminal ook vrij programmeerbaar. Met zijn verscheidenheid aan interfaces en software-oplossingen is een brede selectie van applicaties ook beschikbaar in ruwe productieomgevingen. De iS50-Ex maakt bijvoorbeeld betrouwbare, precieze doseer- en tel-toepassingen mogelijk, waaronder tolerantie-inspecties en statistische toepassingen. Net als de iS30-Ex beschikt de iS50-Ex over een alfanumeriek toetsenbord voor snelle en eenvoudige productie-gegevensinvoer. Het grote 7-inch display biedt het nodige overzicht in elke processtap. Verder beschikt de terminal over een volledig QWERTY-toetsenbord met een numeriek toetsenblok en navigatie- en functietoetsen en speciale toetsen voor de belangrijkste weegfuncties. In de nieuwste generatie bevat de opnieuw ontworpen iS50-Ex een nieuwe processor die voldoet aan alle prestatie-eisen, met name met betrekking tot specifieke klantbehoeften. Net als de andere terminals van Bizerba voor explosiegevaarlijke omgevingen, is de iS50-Ex uitgerust met een gegoten voeding die is geïntegreerd in de standaardbehuizing. De robuuste, afgedichte roestvrijstalen behuizing heeft ook een hoge water- en stofbestendigheid. 

Als een vrij programmeerbare oplossing voor gevaarlijke omgevingen, biedt de iS50-Ex eenvoudige gegevensinvoer en een groot 7-inch volledig grafisch display.