• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

EasyFairs Belgium

Meer dan 1500 professionals bezochten SOLIDS Antwerpen 2018

vrijdag, 02 november 2018

Large_meer_dan_1500_professionals_bezochten_solids_antwerpen_2018

ANTWERPEN - De tiende editie van Solids Antwerpen op 17 en 18 oktober 2018 in Antwerp Expo is bezocht door ruim 1.500 professionals.

Een overgrote meerderheid van de bezoekers is werkzaam als algemeen directeur, technisch manager, procestechnoloog, R&D manager of projectleider binnen diverse industrieën: voeding & diervoeding, chemie, metaal, recycling & afvalverwerking, kunststof & rubber en agri. Zowel organisator Easyfairs – die deze week in België werd uitgeroepen tot 'Onderneming van het Jaar' 2018 – en de ruim 120 exposanten waren erg te spreken over de toegenomen bezoekerskwaliteit. 

Onder de exposanten waren prominente namen als Aerzen Belgium, AZO, Coperiono, Dinnissen, Euro Manchetten & Compensatoren, Goudsmit Magnetic Systems, IEP Technologies, J-Tec Material Handling, Kaeser Kompressoren, Lutze Conveying Belux, MATEC massagoed techniek, Meyland, Muller Beltex, Rice Lake Weighing Systems en TBMA België. Naast een goedgevulde beursvloer was er ook een kwalitatief kennisprogramma waar diverse organisaties presentaties hielden, waaronder European Hygienic & Design Group (EHEDG), Cleantech Flanders en Flander's Food.

Winnaar Innovation Award 

Formula Air Group won dit jaar de Innovation Award met hun accu-felsmachine. Aan deze online wedstrijd deden in totaal vijf innovaties mee. Bezoekers konden online hun stem uitbrengen. De publieksstemmen werden meegenomen in het oordeel van een professionele jury. Het aanpassen van buizen op locatie is soms onvermijdelijk, maar kost veel tijd. Het resultaat laat vaak te wensen over: de randen zien er niet mooi uit, zijn foutgevoelig en zelden luchtdicht. "Met de accu-felsmachine is dit probleem opgelost", luidde het juryrapport. 

Nieuw: verruiming van openingstijd 

Voor de eerste keer was de beursvloer op woensdag geopend tot 19.00 uur in plaats van 17.00 uur.  Tussen 18.00 en 19.00 uur was er een Happy Hour voor bezoekers om na werk nog een netwerkborrel (aangeboden door de organisatie) met een hapje en een drankje te komen doen met exposanten. "Dit initiatief werd erg gewaardeerd door zowel bezoekers als deelnemers", zei Marita Marcelis namens de organisatie. 

Solids Rotterdam 2019 en Solids Antwerpen 2020 

Solids Antwerpen is onderdeel van de Solids European Series van de internationale beursorganisator Easyfairs. Deze Solids European Series richt zich op de stortgoedverwerkende industrie, met succesvolle edities in Rotterdam, Antwerpen, Dortmund, Zurich, Krakow en Moskou. Deze zes evenementen brengen in totaal 1.100 exposanten in contact met 15.000 bezoekers. De edities in Antwerpen en Rotterdam zijn marktleidende evenementen voor de poeder- en bulkindustrie in de Benelux. De volgende editie is op 2 en 3 oktober 2019 in Rotterdam. De eerstvolgende editie in Antwerpen is op 20 en 21 oktober 2020. Voor meer informatie: www.solids-antwerpen.com of www.solids-rotterdam.com

Klik hier voor alle foto's.