• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Verder BV

VERDER nr. 1 in de top-100 Nederlandse Maakindustrie

dinsdag, 20 november 2018

Large_verder_nr_1_in_de_top-100_nederlandse_maakindustrie

VLEUTEN - Verder is door Management Team gekozen als nummer 1 van de top-100 van de Nederlandse Maakindustrie. 

De eerste editie van de top-100 werd gepubliceerd in 2013. Verder stond destijds op nummer 3. In de jaren die volgden stond Verder altijd op een plek in de top 4. Nu, in 2018, voert Verder de ranglijst aan!

  Verder is gekozen vanwege de door MT gehanteerde criteria, namelijk: omzet, de gemiddelde omzetgroei, winstgroei en return on investment in de afgelopen vijf jaar. 

Deze ranglijst wordt jaarlijks op initiatief van het tijdschrift Management Team gepubliceerd met de 100 meest succesvolle Nederlandse maakbedrijven met een omzet <500 miljoen Euro. Fabrikanten die financieel stabiel zijn, een gezonde groei realiseren, en met innovatieve producten de Nederlandse industrie naar een hoger niveau tillen. 

Verder focust op innovatie en technologie en het bieden van oplossingen. In 1959 begonnen als handelsbedrijf is in de loop der jaren het aantal eigen producten aanzienlijk gegroeid. Naast het uitbreiden van de productlijnen pompen en laboratoriumapparatuur, heeft Verder ook overnames gedaan van bedrijven voor de Scientific divisie zoals Retsch, Carbolite Gero, en de laatste overname: Qness. De Liquids divisie van de Verder Groep heeft in 2014 het Italiaanse Microdos en in 2015 de pompenfabrikanten Ponndorf (Duits) en Packo (Belgisch) overgenomen. Met het creëren van partnerschappen met producenten en een dynamische eigen R&D geeft Verder een extra impuls aan de marktpenetratie. Verder is ook actief in Pindustry, een investeringsfonds met deelnemingen in veelbelovende maakbedrijven in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

De Verder Groep is nog altijd een familiebedrijf, dat de waarden waarop zij werd opgericht nog altijd hoog in het vaandel heeft: integriteit, respect, met de nadruk op mensenrechten, eerlijkheid en ecologische duurzaamheid. Het bedrijf zet zijn traditie van technische uitmuntendheid voort, vindt innovatieve oplossingen voor bestaande problemen en smeedt nieuwe wegen en anticipeert op de problemen van de toekomst. 

Andries Verder, CEO van de Verder Groep: “De lijnen tussen fabrikant en distributeur zullen worden verkort. Deze veranderingen vragen een volledige herziening van de organisatiestructuren zoals we die tot nu toe hebben gekend. Tevens biedt het geweldige kansen voor internationaal georganiseerde bedrijven. IT en “Industry 4.0” spelen natuurlijk een heel belangrijke rol bij dit veranderingsproces, maar de weg naar de werkwijze van de toekomst kan niet worden bereikt zonder focus op organisatiestructuren. 

We zien een duidelijke trend waarbij klanten beter worden geïnformeerd en op zoek gaan naar leveranciers die objectief zijn in hun selectie van technologieën. Het is de missie van de Verder Groep om op het gebied van fabricage over alle mogelijke knowhow in nichemarkt technologieën te kunnen beschikken, om zo aan de klanten echte oplossingen te kunnen bieden“.