• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Robuschi Benelux B.V.

ROBOX screw: de nieuwe, zeer efficiënte “olievrije” compressor

dinsdag, 22 juni 2010

Large_robox_robuschi

SPANKEREN – De innovatieve lage druk ROBOX screw compressoreenheid is het resultaat van Robuschi’s ervaring op het gebied van lagedruksystemen voor toepassingen zoals de behandeling van afvalwater en pneumatisch transport.

ROBOX screw combineert de unieke eigenschappen van de centrale RSW-eenheid, een “olievrije” schroefcompressor, met de voordelen van de compacte systemen van ROBOX.

Prestaties
ROBOX screw levert tot 2,5 bar (g) druk en heeft een capaciteit tot 10.000 m³/uur, een bescheiden energieverbruik, een lage geluidsproductie en is zeer eenvoudig te installeren.
ROBOX screw is het resultaat van nauwgezet onderzoek naar veranderingen in de markt, de permanent wijzigende klantwensen en de voortdurende activiteiten van Robuschi op gebied van onderzoek en ontwikkeling.

De eenheid werd in eigen beheer door Robuschi ontworpen en wordt door Robuschi zelf gebouwd. Daardoor sluit dit systeem naadloos aan op de RSW-systemen van Robuschi (patent aangevraagd). ROBOX screw werd specifiek ontwikkeld met het oog op drukbereiken tot 2,5 bar voor optimale energieprestaties en voor het verkrijgen van de optimale capaciteit per aantal omwentelingen.
Dankzij overbemeten lagers, goede oliedichtheid en zwaar uitgevoerde as is de RSW extreem robuust, en daardoor geschikt voor de zwaarste toepassingen. Dankzij het slimme ontwerp is dit systeem ook zeer efficiënt, en wordt de maximumcapaciteit en de piek van de volumetrische efficiency al bij een laag toerental bereikt. Dankzij het lage toerental van maximaal 6.000 omwentelingen per minuut is deze installatie ook nog eens fluisterstil.

ROBOX screw is een compacte, stille en complete eenheid, die onder meer een motor met zelfspannende drijfriem en elektronisch bedieningspaneel (SENTINEL2) omvat. Het elektronisch bedieningspaneel garandeert optimale veiligheid en vergemakkelijkt het onderhoud: de display toont automatisch de onderhoudsintervallen voor de verschillende componenten.

Minimaal geluid
De stille werking (<70 dB(A)) is het resultaat van de permanente werking van de RSW en het lage toerental. Het frame omvat een geïntegreerde demper en aanzuigfilter en de speciale geluiddichte omkasting beschikt over uitgekiende luchtopeningen die het pulseren tot het minimum beperken.

Laag energieverbruik
Het zeer lage energieverbruik is te danken aan het innovatieve ontwerp van de rotors. Het ontwerp zorgt voor een optimale verhouding tussen capaciteit en druk dankzij de hoge doelmatigheid van de interne compressie. Dit zorgt voor een hoge mate van efficiency van de ROBOX screw en daarmee voor een laag energieverbruik.

Dankzij de unieke opstelling en de eenvoud van het ontwerp is de ROBOX screw vanaf de voorzijde uitstekend toegankelijk voor alle dagelijkse onderhoudswerkzaamheden.

De innovatieve opzet van de eenheid is het resultaat van de toenemende vraag naar gebruik van dit soort systemen in beperkte ruimten. De zeer bescheiden afmetingen maken gekoppelde installatie van meerdere eenheden mogelijk en houden de investeringskosten beperkt.

© Robuschi Benelux B.V.