• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

WAM Holland Bulk Handling Equipment B.V.

Transport systeem voor terugwinst stof uit rookgas- en ontstoffingsfilters

donderdag, 29 juli 2010

Large_wam

MAASDIJK – Dankzij de vele jaren ervaring in de ontstoffingstechniek kan WAM® vanaf nu een nieuwe en unieke oplossing voor het terugwinnen van filterstof vanuit filtertrechters leveren: de RECOFIL. Deze machine is de beste oplossing als het gaat om kwaliteit, onderhoud, veiligheid, milieu en prijs. Zij zijn hét antwoord op de huidige vragen uit de markt.

RECOFIL is een voordelig pneumatisch transport systeem wat specifiek ontworpen is om onder filtertrechters te monteren. RECOFIL haalt automatisch het opgevangen stof uit de trechter en transporteert het pneumatisch naar een opslag systeem. De filterunit hoeft niet uitgeschakeld te worden, en er komt geen mankracht aan te pas. Dit is mogelijk dankzij een innovatief gepatenteerd systeem, welke de aanwezige perslucht gebruikt, en in Dilute Phase de opgevangen stof transporteert.

In combinatie met de TECU rookgas- en ontstoffingsfilters de EASYFIL BigBag vulstation vermindert de RECOFIL de onderhoudskosten ten opzicht van de traditionele oplossing drastisch met een zeer korte terugverdientijd.

Géén mankracht, géén productiestop, laag persluchtverbruik dankzij dilute phase pneumatisch transport, géén toezicht van de operator benodigd door middel van een intelligent besturingspaneel: Dit zijn slechts een paar van de eigenschappen van de RECOFIL.
De RECOFIL is veilig en milieuvriendelijk. Er is géén stofemissie naar de buitenlucht, géén lekkage langs transportlijnen en géén gezondheidsrisico’s voor het onderhoudspersoneel.

Zijn geringe gewicht en compacte inbouwmaten maken het mogelijk de RECOFIL eenvoudig en snel in zowel nieuwe als bestaande installaties toe te passen.

De RECOFIL kan apart (met transportleiding) of als deel van een compleet stof terugwin systeem geleverd worden. Dit systeem bestaat uit de POWERFIL elektronisch besturingspaneel en de EASYFILL BigBag vulstation. Dit complete systeem kan uitgebreid worden voor 4 filterunits tegelijkertijd.

WAM® biedt een variatie van oplossingen voor het verbeteren van bedrijfsprocessen, garantie van productie kwaliteit, milieuproblemen en verminderde energie- en onderhoudskosten.

© WAM Holland Bulk Handling Equipment B.V.