• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Ralton Engineering B.V.

Centraal stofzuig systeem met pneumatisch transport

woensdag, 11 augustus 2010

Large_ralton

ZWIJNDRECHT – Onlangs leverde Ralton Engineering B.V. een hoogvacuüm filterinstallatie met pneumatisch transport van het opgezogen stof naar een silo als centraal stofzuig systeem aan een talkfabriek.

Het geheel is opgebouwd op een frame en is aangesloten op een aanzuigleidingwerk van vlampijp met stofcontacten door de fabrieksruimtes. Hierop kunnen stofzuigslangen en –accessoires aangesloten worden voor het reinigen van vloeren en machines, max. 4 tegelijk. Het stof wordt opgezogen door 2 ringpompen die parallel geschakeld staan en voor een maximale onderdruk van 0,3 bar zorgen.In een persluchtgereinigd cassette stoffilter wordt het stof gescheiden van de transportlucht waarna het stof het filter verlaat via een roterende doorblaassluis en weggeblazen wordt naar een silo door een ringpomp met 0,6 bar overdruk en een leidingwerk.

De schone lucht wordt met een zeer lage emissie van max. 1 mg/m3 naar buiten uitgeblazen.
Het geheel is verder voorzien van alle benodigde meet-, regel- en bewakingsapparatuur zoals over- en onderdruk kleppen, veiligheidsfilters, geluiddempers, terugslagkleppen, niveaubewaking,etc. en wordt via 1 centrale schakelkast aangestuurd met een elektrische bekabeling.

Technische gegevens
+ 2 Siemens ringpompen als vacuumunit 2 × 12,5 kW. Capaciteit totaal ca.1000 m3/u bij 0,3 bar onderdruk.
+ 1 Siemens ringpomp als pneumatisch transport unit 11 kW. Capaciteit 500 m3/u bij 0,6 bar overdruk.
+ 1 Dantherm NPF Mk.II – 2L persluchtgereinigd hoogvacuüm cassette-stoffilter . Totaal 22 m2 filteroppervlakte.
+ 1 Roterende doorblaassluis met 0,55 kW. motorreductor.
+ 2 Veiligheids filterpatronen in filterhuis. 2 × 10 m2. filteroppervlakte.

Ralton Engineering B.V., gevestigd te Zwijndrecht, is een gerenommeerd bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met activiteiten die gericht zijn op de milieutechniek. Met name de luchtreiniging staat centraal. Hiervoor heeft Ralton de beschikking over een aantal exclusieve importeurschappen van afzuig- en filterapparatuur. Deze apparatuur wordt geleverd, compleet met de engineering, montage en installatie op turn-key basis aan de Nederlandse industrie en inclusief CE-certificaat.

© Ralton Engineering B.V.