• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

EasyFairs Belgium

Heropleving economie hét moment om Pumps & Valves te bezoeken

donderdag, 26 augustus 2010

Large_pva08_160_bis

ANTWERPEN – In 2008 kon de Pumps & Valves vakbeurs ondanks de volle economische crisis, met 4.816 aanwezigen, toch zeer mooie bezoekerscijfers voorleggen. Het ondernemersvertrouwen was reeds fel gedaald, en sommige exposanten twijfelden dan ook dat de beurs hen veel zou opleveren.

Nu, 2 jaar later, en met een economische groei in het vooruitzicht, lijkt een omgekeerde beweging zich voor te doen. De exposanten die aanwezig zullen zijn op de beurs kijken er volop naar uit, en hopen een graantje mee te pikken van de jonge economische heropleving. Een beursdeelname is dan ook de meest directe en snelste weg om opnieuw contacten aan te knopen. Bedrijven die op de beurs aanwezig zijn, zouden hiervan wel eens als eerste de vruchten kunnen plukken.

Aansluitende specials
Dit laatste geldt evenzeer voor bezoekers die afzakken naar Pumps & Valves. Zij kunnen opnieuw rekenen op de aanwezigheid van een ruim aanbod aan bedrijven die alle deelaspecten uit het expositieprogramma presenteren. Alhoewel het aantal deelnemende bedrijven wat terugliep ligt de representativiteit voor de sector nog steeds bijzonder hoog. Enkele onder hen hebben al aangekondigd met belangrijke nieuwigheden en zelfs (wereld)primeurs uit te pakken op de beursvloer. Met aansluitende specials rond “sealless pumps” en “recycling & energy savings” speelt organisator Fairtec sterk in op belangrijke tendensen die zich in de industriële sector voordoen.

Presentaties en lezingen
Een groot deel van het randprogramma tijdens de beurs wordt eveneens ingevuld met presentaties en lezingen rond voornoemde thema’s. Zo zijn er seminars die focussen op het terugdringen van energiekosten door re-engineering en optimalisering van installaties. Ook rond magneetgekoppelde pompen worden meerdere voorstellingen georganiseerd. In verschillende productpresentaties tonen enkele exposanten hun vernieuwende producten en technologiën. Het aanbod van presentaties kan u terugvinden op de website van de beurs.

De focussen die gelegd worden zijn interessante accenten bovenop het reeds aantrekkelijke expositieprogramma. Dit omvat het ganse aanbod van pompsystemen en uitrusting voor industriële processing. Naast de verschillende soorten pompen zelf, kan de bezoeker ook kennis maken met heel wat apparatuur, toebehoren en diensten zoals afsluiters, kleppen, filters, regelaars, mengers, roerders, piping, …

Alle informatie aangaande Pumps & Valves kan u terugvinden op www.pumps-valves.com. De beurs vindt plaats in antwerp expo op 13-14-15 oktober. De toegang is gratis na registratie via de website.

© Fairtec nv