• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

ATB nederland

Desinfectie van water en lucht zonder chemicaliën of toevoegingen

vrijdag, 04 februari 2011

Large_atb-nederland

WAPSERVEENATB nederland is er trots op deze primeur op de Nederlandse markt aan u te mogen voorstellen. Onze partner het Duitse bedrijf Luwatec GmbH heeft een al 80 jaar lange ervaring in de luchtbehandeling en is er na intensief onderzoek in samenwerking met gerenommeerde Duitse universiteiten in geslaagd om het ionisatieproces dusdanig vorm te geven dat er een optimale desinfectie plaatsvindt.

Koude verbranding
Het proces is gebaseerd op het principe van “de koude verbranding” (zie ook afbeelding).
Een proces dat ook in de natuur voorkomt. In onze installaties echter wordt een veelvoud van de door de natuur voortgebrachte ionen aangemaakt, waardoor de sterk desinfecterende werking gegarandeerd wordt. Wij blijven in hetO2 bereik door de ingebouwde beveiliging, hierdoor zijn er geen schadelijke restproducten (alleen H2 O en CO2). Door het geperfectioneerde proces wordt een lange werking gegarandeerd en zullen nare geuren verdwijnen. Tevens blijven de materialen van de te behandelen installatie in topconditie doordat de aanwezige biofilm verdwijnt en de opbouw van nieuwe wordt voorkomen en het materiaal ook niet aangevreten wordt zoals bijvoorbeeld bij de dosering van chloor wel het geval is. Dit geldt ook voor het evt. leidingwerk als dit als transportsysteem voor de met positief en negatief geladen verrijkte lucht wordt gebruikt. Ook de frisse geur en de positieve uitwerking van ionen op de mens is een niet te onderschatten voordeel van dit proces.

Toepassingen
De installaties zijn o.a. gecertificeerd voor de bestrijding van Legionella (gegarandeerde 100% eliminatie), maar ook voor de vogelgriep. Doordat er met ionen verrijkte lucht wordt geproduceerd kan deze op vele manieren in productieprocessen worden ingezet. Zo kan men niet alleen omgevings- en afvoerlucht behandelen of proces-, afval- en koelwater, maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld transportbanden, afvulmachines etc. bacterie- en kiemvrij te houden. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het te ver voert om deze allemaal in dit artikel op te noemen. In o.a. de brouwerijwereld is er al een grote ervaring opgedaan in diverse processen en referenties zijn dan ook ruim voorhanden. Ook in de behandeling van oppervlaktewater zijn reeds grote successen geboekt (o.a. in Venetië bij de behandeling van de kanalen en de lagune, maar ook een golffaciliteit op Mallorca is uitgerust met dit systeem ter voorkoming van Legionella en biofilm in het sproeisysteem en de daar aanwezige vijvers).
Kortom, welk biologisch desinfectieprobleem u ook heeft, wij hebben er zeker een oplossing voor.

Voordelen
De installaties zijn zeer compact en hebben als groot voordeel dat zij eenvoudig in te passen zijn in de bestaande situatie. Daarnaast zijn ze ook nog zeer energiezuinig en onderhoudsarm. In normale omstandigheden volstaat het om 1x per jaar de installatie na te kijken. Door hun modulaire opbouw, is er in het geval van een evt. storing (hetgeen zelden of nooit voorkomt) een snelle uitwisseling mogelijk die ook door de klant zelf makkelijk te realiseren is.

© ATB nederland