• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Dracon-Eltron

Large_pand_dracon_eltron

Dracon-Eltron is een vooruitstrevende onderneming die is gespecialiseerd in de levering van kwalitatief hoogwaardige producten met toegevoegde waarde (VAR) in combinatie met ontwikkeling en productie van klantspecifieke producten en machines. De firma is ontstaan door het samengaan van Dracon B.V. en Eltron Electronics B.V. in 2005.

Dracon B.V. is begonnen in 1979 als adviseur en leverancier van producten die zijn gericht op de draad- en kabelverwerkende industrie en rubber- en kunststof verwerkende industrie. Voorbeelden hiervan zijn componenten, kabelverwerkende machines, kunststofverwerkende machines en EMI-afscherming. Ook ontwikkeling en productie van toepassingsspecifieke speciale machines is een belangrijke activiteit.

Eltron Electronics B.V. is ontstaan in 1994 en heeft zich gespecialiseerd in de levering van hoogwaardige electronische producten voor de industriële markt. De reeks omvat onder meer thermische printers met bijbehorende elektronica en software, DC-servomotoren voor vele toepassingen, PTC-verwarming, etc. In een later stadium is daar nog een uitgebreid assortiment producten t.b.v. solderen, reinigen coaten en printplaatproductie aan toegevoegd.

Ontwikkeling en levering van kunststof oplossingen ten behoeve van bescherming van electronische circuits en andere producten behoren ook tot het activiteiten palet. In de loop der tijd. Ook hier is toegevoegde waarde een belangrijke eigenschap. In de loop der tijd is de ontwikkeling van customer modified products een steeds belangrijker factor geworden om aan de groeiende marktvraag naar klantspecifieke oplossingen te voldoen.

In 2005 hebben de bedrijven de krachten gebundeld waarbij de efficiëntie is toegenomen door de gecentraliseerde afwikkeling van logistieke handelingen en de verbreding van het productassortiment. De afdeling speciaalmachines biedt mogelijkheden tot mallenbouw t.b.v. van de kunststof projecten en turn-key projecten waarbij gebruik wordt gemaakt van componenten uit het totale productenpakket.

Voor u als klant is het belangrijk dat u in Dracon-Eltron een gelijkwaardige gesprekspartner treft. Een leverancier met een breed en compleet leveringspakket waar u terecht kunt voor zowel componenten als ontwikkeling en realisatie van klantspecifieke producten en projecten.

Door een nauwe samenwerking met gelieerde bedrijven kan Dracon-Eltron u het totale traject aanbieden van haalbaarheidsstudie tot volumeproductie waarbij de taakverdeling per project kan worden afgestemd.

Bedrijf Dracon-Eltron
Adres Herastraat 51
Postcode Plaats 5047 TX Tilburg
Land Nederland
Telefoonnummer 013 - 578 0800
Faxnummer 013 - 571 1369
E-mailadres sales@dracon-eltron.com
Website www.dracon-eltron.com
Contactpersoon E-mailadres Telefoonnummer Afdeling Functie
Dhr. Botermans, Hans hans.botermans@dr... 013 - 578 0800 publiciteit en marketing coördinator

Producten

Merken

Artikelen