• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

Concept Engineers BV

Large_foto_011

Met name in de groente- en aardappelindustrie heeft Concept Engineers reeds haar sporen verdient, met haar optische sorteerder voor de diverse productvariaties, blokjes, schijven, geschrapte en winterpenen. Bij de winterpenen kunnen zelfs de kromme van de rechte onderscheiden worden.

Dat Concept Engineers meedenkt met haar klanten blijkt ondermeer uit de grote range van bandsorteerders, de kleinste heeft een werkbreedte van 600 mm en de grootste is zelfs 2.400 mm breed! Alle machines zijn zo gebouwd dat ze een minimaal aan onderhoud nodig hebben en het noodzakelijke onderhoud kan in een korte tijd gedaan worden. “Veel van onze klanten reinigen de machines één keer per veertien dagen en draaien in de tussentijd 24 uur per dag”, aldus Kelders, “in de tussentijd levert de machine een constante kwaliteit, dit geeft aan hoe betrouwbaar onze machines zijn”.

De software voldoet aan de huidige eisen, naast kleurherkenning, behoort o.a. vormherkenning en lengtemeting tot de mogelijkheden. Ook kan de machine standaard diverse producten verwerken. Indien van grote naar kleine producten wordt omgeschakeld kan de computer automatisch de invoerchute in hoogte wijzigen. Afhankelijk van het product en de te detecteren defecten wordt de belichting en sensor gekozen. Zwart-wit, kleurencamera’s , lasers, UV en Infrarood behoren allemaal tot de mogelijkheden. “Onze verkopers en technici zoeken samen met de klant de beste oplossing voor de klant, waarbij de balans wordt gezocht tussen de wensen en de kostprijs. We gaan er niet vanuit dat de duurste oplossing altijd de beste is, het moet wel economisch blijven”, aldus De Wild.

Omdat het sorteren van product valt of staat met een goede product behandeling ontwikkelt Concept Engineers ook haar eigen toevoertrillers en denkt mee met de lay-out van de fabriek. “Pragmatiek is hierbij een sleutel woord, er wordt gezocht naar de beste oplossing voor de klant, dit in nauwe samenwerking met andere toeleveranciers die door de klant worden geselecteerd danwel dragen wij alternatieven aan”, aldus Kelders. Machines moeten altijd werken en kunnen soms een storing hebben, daarom heeft Concept Engineers een servicedienst die 24 uur per dag bereikbaar is. De meeste problemen kunnen telefonisch opgelost worden, maar als Concept Engineers ter plekke moet zijn, dan zijn ze er ook. Alles met het doel zo veel mogelijk productieuren tegen zo laag mogelijke variabele kosten.

Bedrijf Concept Engineers BV
Vestiging Eindhoven
Adres Hoppenkuil 12
Postcode Plaats 5626DD Eindhoven
Land Nederland
Telefoonnummer + 31 40 23 54 76 0
Faxnummer + 31 40 23 54 76 9
E-mailadres pr@conceptengineers.nl
Website www.conceptengineers.nl
Contactpersoon E-mailadres Telefoonnummer Afdeling Functie
Mevr. van Grinsven, Ramona ramona.van.grinsv...

Bedrijfsvideo

zie website: www.conceptengineers.nl

Producten

Merken