• Bewerking
  • Verpakking
  • Transport
  • Componenten
  • Opslag
  • Diensten
  • Besturing

AZO NV

Large_azo

AZO Benelux: De competente partner in uw buurt

AZO Benelux is de competente partner in uw buurt. De geografische nabijheid maakt het mogelijk om snel en flexibel in te spelen op klantenwensen, waarbij ook de taal van de klant wordt gesproken. Een team van 85 betrokken medewerkers staat klaar om met hoogwaardige oplossingen uw productieproces vlekkeloos te doen verlopen. Kwaliteit staat voorop. AZO Benelux is slechts tevreden als de klant tevreden is.

AZO Benelux in Antwerpen werd in 1995 opgericht als filiaal van de Duitse fabrikant en trendzettende ontwerper van installaties voor de bewerking en het interne transport van stortgoed. Met de steun van het wereldwijd bekende, circa 700 medewerkers tellende moederbedrijf ontwikkelde de vestiging zich in sneltreinvaart tot een onafhankelijke onderneming die zich zonder schroom marktleider en trendsetter in de Benelux mag noemen. AZO Benelux is een betrouwbare partner die aangegane verplichtingen consequent nakomt.

In Antwerpen staat een team van ervaren consultant-engineers, projectmanagers, vakleiders, service- en montageleiders dagelijks ten dienste van haar klanten. Voor testen en demonstraties kan gebruik worden gemaakt van een hypermoderne proeffabriek. Voorts beschikt AZO Benelux over een seminarieruimte voor circa 100 bezoekers.

Kort op de bal
AZO Benelux speelt bij klanten 'kort op de bal' dankzij een segmentatie naar marktsector. De onderneming kent gespecialiseerde afdelingen voor Plastics (AZO Plast), Voeding (AZO Food), Pharma (AZO Pharma) en Chemie (AZO Chem).

AZO PLAST heeft expertise in huis op het terrein van spuitgieten, blazen en extruderen en kan oplossingen aanbieden zoals collectieve voedingssystemen, compounderingslijnen, warm/koud-mengers en PVC-dryblend. Het programma omvat ook systemen voor inkleuren en regeneraatverwerking. Naast eenvoudige toepassingen worden ook complete turn-key projecten gerealiseerd.

AZO FOOD realiseert bijv. meng- en afvulinstallaties, snel reinigbare transportsystemen, doseersystemen voor microcomponenten en FIBC-stations voor het stofvrij ledigen van bulkzakken. De installaties voldoen aan FDA- en EHEDG-richtlijnen en worden zonodig voorzien van CIP-systemen. De afdeling is ook vertrouwd met tracking & tracing-vraagstukken.

AZO PHARMA adviseert bij het voeden van afvullijnen, tabletteermachines, reactoren, centrifuges en drogers, waarbij het niet zelden gaat om toxische stoffen. Een aandachtspunt daarbij is de beheersing van stofexplosierisico's. Dit betekent dat veel aandacht wordt gegeven aan containment-systemen. De installaties worden ontworpen in hoogwaardige staalsoorten conform GMP- en FDA-richtlijnen.

AZO CHEM heeft een jarenlange ervaring in drogers, controlezeving, feeders en mengers voor een grote reeks producten. Tot de expertise behoort ook bulkverlading en silobouw. Hierbij kan een scala aan uitdraagsystemen worden ingezet, rekening houdend met de abrasiviteit en chemische eigenschappen van producten. De installaties voldoen daarbij aan de Atex-richtlijnen.

Automatisering
AZO heeft dankzij haar kerncompetenties een toppositie in haar markt verworven. Eén van die succesfactoren is de toepassing van automatische toevoersystemen. Klanten kunnen hierdoor rekenen op een constante productkwaliteit. Grondstof-verwisselingen, foute charges, materiaalverlies en productievariaties behoren daarmee tot het verleden. De IT-oplossingen ondersteunen de optimalisatie van recepten en de flexibele en just-in-time planning van de productie. Daarbij kan het productieproces volledig worden gedocumenteerd, vanaf de grondstoffenleverancier tot het gereed product.

Speerpunten van AZO's technologische know-how:
• consulting
• testing
• engineering
• contracting
• optimalisation
• quality insurance
• proces control
• validation
• maintenance
• service


Hoogtepunten van AZO's productinnovaties:
1949 Wervelstroom-zeefmachine
1962 Pneumatische transportsystemen
1971 Zuig-weegsystemen
1975 Pneumatische verzamel- en vulsystemen
1979 Volautomatische containerhandling (AZO Dositainer)
1984 Automatisering macro-ingrediënten (AZO Componenter)
1990 Bulkzak-handlingsystemen
1996 Containment IBC-systemen
1997 AZO Batchtainer, AZO Mixtainer
2003 Dosibox
2005 Shuttledos

Bedrijf AZO NV
Adres Katwilgweg 15
Postcode Plaats 2050 Antwerpen
Land België
Telefoonnummer +32 3 250 16 00
Faxnummer +32 3 252 90 02
E-mailadres info@azo.be
Website www.azo.be
Contactpersoon E-mailadres Telefoonnummer Afdeling Functie
Dhr. Opdebeeck, Frank info@azo.be +32 3 250 16 00 General Manager

Producten

Merken